Koalicija “Država!” u Visokom poručila da je vrijeme za političmku revoluciju!

Juče je u Visokom, nakon obilaska Franjevačke klasične gimnazije i razgovora s građanima, u sali Kulturnog centra Altindag, održana svečana akademija koalicije “Država!” povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Na svečanoj akademiji prisutnima su se obratili: Tarik Halilović, Rusmir Ganić, Senad Šepić, Amir Ismić i Mirsad Hadžikadić.Tarik Halilović, predsjednik Gradskog odbora Platforme za progres Visoko, rekao je da je Visoko dragulj Bosne i Hercegovine i kraljevski grad. Zbog toga je izuzetno ponosan na priliku da se upravo tu obilježava velikih 30 godina nezavisnosti naše domovine, kao i na priliku da bude jedan od organizatora ovog događaja.

Rusmir Ganić, predsjednik Gradskog odbora Nezavisnog bloka Visoko, istakao je važnost okupljanja zdravih snaga i zajedničkog djelovanja, s ciljem uspostavljanja funkcionalnije države. Koalicija “Država!” je primjer takvog djelovanja i potrebno je učiniti sve da se ideja na kojoj je nastala širi.

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, takođe je naglasio važnost zajedničkog djelovanja u ovim teškim vremenima za Bosnu i Hercegovinu, Evropu i svijet. Naglasio je da je koalicija “Država!” nastala na principima i programskom djelovanju i da je isticanje kandidature za člana Predsjedništva pokazatelj da će njeno djelovanje i u budućnosti biti lišeno kalkulacija i ličnog interesa i da će biti u najboljem interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Amir Ismić, dr. historijskih nauka, rekao je da je Bosna i Hercegovina kroz svoju tešku historiju ostala čista. Danas, trideset godina od njene nezavisnosti, imamo mnogo razloga da budemo ponosni, ali isto tako trebamo i uraditi mnogo više da ovdje bude bolje.

Mirsad Hadžikadić naglasio je koliko je ljubav prema državi važna. Dodao je da je destruktivno djelovanje gospode Dodika i Čovića tu ljubav prema domovini samo pojačalo. Bosna i Hercegovina je vrijedna svakog truda i žrtve. Nama je potrebna politička revolucija da krenemo naprijed.Koalicija “Država!” će nastaviti mijenjati političku scenu u Bosni i Hercegovini, programskim i principijelnim djelovanjem, za bolju budućnost svakog njenog građanina i građanke, na cijeloj teritoriji države.

Leave a Reply

Your email address will not be published.