Koalicija “Država!” u Tuzli: Sve zdrave snage moraju se okupiti za dobrobit države!

Sinoć je u prepunoj sali hotela Mellain u Tuzli održana javna tribina koalicije “Država!” povodom 30 godina nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Na temu “Budućnost države Bosne i Hercegovine”, prisutnima su se obratili: Adis Arapović, Hajro Kofrc, Jasmina Numanović Stjepanović, Ninoslav Sušilović i Mirsad Hadžikadić.

Adis Arapović, nezavisni zastupnik u Parlamentu FBiH i predstavnik pokreta RED, uz čestitku Dana nezavisnosti, prisutnima je poručio da su svaki izbori borba između straha i nade. Vrijeme je da pobijedi nada i povjerenje. Širimo nadu među ljudima i objasnimo im da izbori nisu besmisleni.

Hajro Kofrc, prvi dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, apelovao je na prisutne da na izborima koji predstoje, izaberu kompetentne kandidate koji do sada nisu učestvovali u vlasti. Kompetentnost umjesto podobnosti je uslov da država krene naprijed.

Jasmina Numanović Stjepanović, potpredsjednica Platforme za progres, poručila je da samo jedinstvom možemo krenuti u sljedećih progresivnih 30 godina i izgraditi državu u kojoj će svaki čovjek imati svoja prava, dostojanstvo i sigurnost.

Ninoslav Sušilović, predsjednik Posavske stranke, rekao je da je prije 30 godina bio ponosan što je glasao za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, ali da današnja država nije ona koju je tada izabrao. Poručio je da je u ovoj borbi zbog djece svih građana ove države, jer je to prilika da, zajedno sa drugima, uradi sve što može da toj djeci ostavi malo bolju državu nego što je ona sada.

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat za člana Predsjedništva BiH, istakao je da je država vrijedna borbe i da je odgovornost na svakom njenom građaninu da je povede putem napretka. Sve zdrave snage moraju se okupiti oko zajedničke ideje i jednog cilja, a to je dobrobit države i građana.Svi govornici, kao i prisutni gosti, u svojim obraćanjima su se osvrnuli na dešavanja u Ukrajini.

Poslana je poruka da se sa silnicima problemi ne mogu riješiti dogovorom i da je potrebna odlučna reakcija Međunarodne zajednice, kako bi se ova i sve buduće agresije zaustavile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *