Javna tribina u Bihaću povodom Dana nezavisnosti

Odbranili smo državu devedesetih, ali se danas u Ukrajini brani i evropska perspektiva BiH.

Povodom Dana nezavisnosti, Koalicija “Država!” organizirala je javnu tribinu u Bihaću, pod nazivom: ”Budućnost države Bosne i Hercegovine”. Na tribini su govorili: Mirsad Selmanović, nekadašnji komandant Prve bihaćke brigade i načelnik štaba 5. Korpusa Armije RBiH, Senad Bajrić koji je također učestvovao u odbrani Krajine i organizaciji teritorijalne odbrane na ovom području, Jusuf Arifagić, poduzetnik iz Kozarca i kandidat Koalicije “Država!” za potpredsjednika RS-a i Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i jedan od vodećih ljudi Koalicije “Država!”.

Podsjetili su da je na današnji datum izglasana naša nezavisnost, te da smo pokazali da smo mi slobodarski narod, onaj koji neće dozvoliti porobljavanje, ma ko nas napadao, kao što se nadamo i da će Ukrajinci poraziti Putina, saopštili su. ”Ovo što se dešava u Ukrajini, dešavalo se i nama devedesetih. Mi smo se odbranili iako smo imali embargo na oružje. Danas se u Ukrajini brani i evropska perspektiva BiH. Uvjereni smo da ova kriza otvara i put da se riješimo svih retrogradnih političara koji podržavaju diktatore poput Putina, ali i koji rade protiv svoje države rušeći njene institucije i njen suverenitet. ”, rekli su.

1. mart putokaz je svim narodima u našoj zemlji, jer samo nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina može ih zaštititi i dati im nadu za bolji život, rečeno je. Koalicija “Država!” koju čini dosta stranaka, političkih pokreta i pojedinaca, nudi nadu da ćemo konačno na najvažnija mjesta postaviti sposobne i dokazane ljude. Slobodarska historija Bihaća i naših gradova, naše Bosne i Hercegovine, ostaje naše opredijeljenje i za budućnost. Nećemo odustati od ove države, ma koliko je etnonacionalisti uništavali i vukli na dno.

Mi smo evropska zemlja u kojoj ne smije biti mjesta za one koji nas vuku ka običnim agresorima, nema neutralnih, nego svima moramo jasno reći jesmo li za zapadnu demokratiju ili autokratiju kakvu nude globalni, regionalni i lokalni ‘putini”’, poručili su.

Leave a Reply

Your email address will not be published.