Koalicija “Država!”: Nije do Bakira, Dragana i Milorada, do nas je

Države ima koliko ima nas, a nas ima koliko ima države. To je program ove koalicije, kazao je predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić

U sali hotela Bristol u Mostaru sinoć je održana javna tribina koalicije “Država!”. Adis Arapović je govorio angažmanu u Parlamentu FBiH, gdje je danas na dnevnom redu budžet i dva važna zakona, o porezu na dohodak i doprinosima.

– Mi smo u Federalnom parlamentu podnijeli amandmane na budžet koji su važni za građane. Tražimo potpuno ukidanje privilegija desetak funkcionera koji raspolažu sa preko 700 hiljada KM. Tražili smo da se taj novac planira za Fond solidarnosti, gdje nikad nema dovoljno novca za liječenje djece i drugih naših sugrađana.

Također, tražimo zaustavljanje projekta izgradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, upravo nekoliko stotina metara odavde gdje je oborena tzv. Herceg-Bosna, a na čemu je radio kolega Amer Obradović. Također, zatražili smo brisanje s dnevnog reda zakona o porezu na dohodak i doprinosima, jer nisu dobro pripremljeni, a uputili smo i amandmane koji idu u korist rasterećenja radničkih plata, kao i transparentnosti u smislu da uplatitelji doprinosa dobiju adekvatnu kontrauslugu.

Ninoslav Sušilović istakao je značaj formiranja koalicije i okrupnjavanja političkih stanaka koje zajedno mogu napraviti bolju zemlju za buduće generacije.

– Nije do Bakira, Dragana i Milorada, do nas je – zaključio je Sušilović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.